U Centru za kulturu Vela Luka i ove godine se organizira izložba u povodu Valentinova, a ovogodišnji izlagač je fotograf Željko Budimir Keko, autor koji se velolučkoj publici predstavio u ljeto 2014. godine izložbom pod nazivom „Fotografija“. Izložba je privukla veliki broj lokalnog stanovništva, ali i domaćih i stranih gostiju i bila je među najposjećenijim izložbama održanim 2014. godine u Centru za kulturu Vela Luka.

Budući da je fotograf Željko Budimir Keko autor velike produktivnosti i različitih interesa, u njegovom fotografskom opusu, pored niza raznorodnih motiva, našlo se dvadesetak zanimljivih fotografija čiji je zajednički nazivnik LJUBAV i koje zajedno tvore cjelinu koja bi se najbolje mogla predstaviti u povodu Valentinova koji se izložbama, večerima poezije i sličnim događanjima već nekoliko godina obilježava u Centru za kulturu Vela Luka i nailazi na dobar odaziv publike. Tragajući za nazivom izložbe nametnuo se najjednostavniji naziv „Izložba za Valentinovo“ koja se sastoji od dvadesetičetiri crno-bijele fotografije i jedne fotografije u boji, a nastale su na različitim lokacijama među kojima je Vela Luka neizostavno mjesto i nepresušan izvor Željkovih fotografskih poticaja.

Osim u Veloj Luci, fotografije su nastale u Sarajevu, Kotoru, Trebinju, Amsterdamu i Dubrovniku, a svaka od njih prikazuje jedinstveni trenutak osobne sreće, zaljubljenosti, iščekivanja rođenja, sklapanja bračnih zavjeta, majčinstva, ljubavi prema bližnjem, ljubavi prema svojim ljubimcima i tako dalje.

Svaka fotografija priča svoju priču, a zajedno funkcioniraju kao niz razglednica kakve bi rado poslali osobama koje volimo i koje asociraju na lijepe trenutke proživljene u djetinjstvu, u mladosti ili u zrelijoj životnoj dobi, a iskazuju naklonost, toplinu i ljubav.

I ovom izložbom Željko Budimir Keko predstavlja se kao vrstan promatrač i autor velike senzibilnosti koji svojim Canon aparatom uvijek zna uhvatiti sretni trenutak, a iz svojih modela i svoje publike uvijek izvlači radost i osmijeh.

Izložba ostaje otvorena do 4. 03. 2016. i može se razgledati radnim danom od 8 – 15 sati.

Comments

comments