KAO festival / foto galerija

Sinoć smo zatvorili KAO festival. Par minuta smo se smijali kao djeca. Neka neko drugi kaže jesmo li uradili nešto dobro za prostor u kojem postojimo, mi sada znamo da su nam ciljevi možda bili preskromno postavljeni – zato smo ih lako postigli. I premašili, čini mi se. U januaru smo sjedili u foto studiju i mjerkali koliko bi se tu stolica moglo postaviti, petnaest ili dvadeset, planirali da napravimo “nešto kao festival”, da smjestimo glumce kod nas po kućama, nakuvamo pasulja i čorbe za klopu, pijemo po kućama, a publiku ako treba dovozimo i odvozimo vlastitim kolima…

Sunčana kapija je zvanično počela da postoji, čini mi se, 23. februara, a od 15. do 17. marta smo organizovali igranje četiri odlična mlada glumca u četiri predstave, u dva prostora u Muzeju Hercegovine. Pokazalo se da prijatelja umjetnosti, ovaj put pozorišne, ima. Kako onih koji su spremni da podrže Festival finansijskom ili nekom drugom vrstom pomoći, tako i publike. Ako je prve večeri posjetilaca bilo manje nego što smo očekivali, biće da je do nas. Do glumaca svakako nije. Marko Vukosav i Aleksandar Runjić su se glumačkim umijećem postarali da atmosfera bude sjajna, a ljudi veseli i nasmijani… sve je išlo lako. Bez bilo kakvog problema. Između predstava smo trknuli po još vina Podruma Vukoje jer su se flaše praznile brže nego što smo se nadali.

Druga dva dana je publika, bez obzira na zaista pogano kišno vrijeme u Trebinju, napunila prostor u kojem su igrane predstave. Dobru energiju koja se uvukla u Muzej Hercegovine glumci Ivan Perković i Aleksandar Ristanović su izgleda osjetili i na najbolji način vratili tamo gdje treba – publici, što nije prošlo bez reakcije. Hvala im.

Rano je da podvlačimo crtu, to ćemo sutra, u kafani. Za večeras, pogledajte galeriju fotografija sa predstava koje je napravio Jovan Vidaković i uživajte makar na ovaj način u prenesenoj atmosferi sa našeg, kao, Festivala. Uživajte. :)

Comments

comments