Udruženje Sunčana Kapija u saradnji sa Kulturnim centrom Trebinje u utorak, 26.2.2019. godine, organizuje promociju kratkometražnih filmova produkcijske kuće „Modex“ iz Gacka.

Mladi autori Nebojša Tovarišić, Milan Beatović, Vesna Ilić i Rastko Stojanović predstaviće se trebinjskoj publici sa tri kratka filma – „Svijet bez telefona“, „Niti“ i „Beskraj“.

Filmovima žele da pokažu poziciju prosječne mlade osobe koja želi nešto da postigne, međutim društvo je sputava. Kako ističu, svaki mladi čovjek može se pronaći i poistovjetiti sa glavnim glumcima.

O sebi kažu da se ideja o snimanju kratkih filmova rodila 2015. godine, pošto su na You Tube-u vidjeli da dosta mladih ljudi koriste taj medium kao način da prenesu neke poruke koje žele da upute društvu u kome žive. Odlučili su da probaju i sami, iako, kako kažu, tada i nisu bili upućeni u tehnologiju filma. Bez uloženog novca, bez skupocjene opreme, ali sa dosta utrošenog vremena, rada i snimanja. Bili su i glumci i montažeri i idejni tvorci priče za film…

Rad produkcijske kuće Modex možete da pratite na njihovoj You Tube stranici – https://www.youtube.com/channel/UCDD6qP1d5uL5JFRCCkgbIBQ

Dođite u galeriju Kulturnog Centra u utorak, u 19 časova da pružimo podršku ovim mladim i kreativnim ljudima.

Comments

comments